Agnita a îmbrăcat în 25 octombrie haine de sărbătoare și a adus un omagiu eroilor, de Ziua Armatei.
Bucuroşi de prezența militarilor de la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, agniţenii s-au adunat în Parcul Eroilor „Axente Lene”, în fața monumentului unde s-a desfășurat un ceremonial de omagiere militar – religios, la care au fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, Cristine Manta Klemens și reprezentantul Prefecturii Sibiu, Daniel Cismar.
Ceremonialul a început prin trecerea în revistă a militarilor de către Locotenent Colonel Ginel Blaga locțiitorul comandantului Centrului Național „Getica” și intonarea Imnului Național de către corul Protopopiatului din Agnita.
A urmat o slujbă religioasă oficiată de preoții din parohiile din Agnita și preotul militar Ioan Popa de la U.M. Cincu.
Au fost rostite alocuțiuni de către Primarul orașului, Ioan Dragoman, Cristina Manta Klemens, Daniel Cismar și lt. col. Ginel Blaga.
Un loc de onoare la acest eveniment i s-a acordat veteranului de război, locotenent în retragere Mihai Moise. Echipat cu uniformă militară, oferită de Centrul Național de la Cincu, veteranul în vârstă de 97 de ani a evocat câteva amintiri din timpul războiului.
A urmat depunerea de coroane pe soclul monumentului, din partea Primăriei Agnita, Consiliului Județean Sibiu, Prefecturii Sibiu, Consiliului LocaL Agnita, Centrului Național „Getica” și celelate instituții din oraș prezente la acest eveniment.
Defilarea militarilor prin fața Casei de Cultură, în aplauzele celor prezenți, a încheiat prima parte a omagiului adus eroilor neamului și armatei române de ziua ei.
Partea a doua a avut loc în Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” unde, cei prezenți s-au bucurat de un spectacol omagial dedicat Marii Uniri.
Spectacolul a început cu un moment emoțional realizat de artista Ioana Bogdan care a recitat poezia „Nu plânge, Maică Românie”, creație a unui soldat anonim căzut în luptă pentru întregirea neamului.
A urmat o suită de cântece patriotice interpretate de corul Protopopiatului Agnita. Apoi grupul vocal și dansatorii Casei de Cultură din Agnita au fost aplaudați pentru cântecele patriotice și jocurile populare oferite celor prezenți.
Spectacolul s-a încheiat cu câtece interpretate de corul „Ilarion Cocișiu” dirijat de prof. Voichița Pădure.