In Agnita se poate ajunge din urmatoarele directii, astfel:

– dinspre Sibiu             – traseu: Sibiu – Cornatel – Nocrich – Altana – Ighisu Vechi – Barghis – Agnita
( pe drumul judetean 106 – 60km – 1 ora,15 min)
– dinspre Medias         – traseu: Medias – Mosna – Pelisor – Barghis – Agnita 
( pe drumul judetean 141 – 45km – 1 ora)
– dinspre Sighisoara    – traseu: Sighisoara – Saes – Apold – Bradeni – Netus – Agnita
( pe drumul judetean 106 – 45km – 1 ora)
– dinspre Fagaras        – traseu: Fagaras – Beclean – Dridif – Voila – Cincsor – Cincu – Merghindeal – Dealu Frumos – Agnita 
( pe drumul judetean 105 – 45km – 1 ora)

     Drumurile modernizate de importanta nationala si europeana insotesc vaile largi ale Tarnavei Mari si Oltului din partile de nord si de sud ale Podisului Hartibaciului, precum si Depresiunea Sibiului si Valea Visei de la limita sa vestica.

Caile ferate inconjoara Podisul Hartibaciului astfel: in sud (pe Valea Oltului), se inscrie magistrala feroviara notata cu 200 – Bucuresti – Brasov – Fagaras – Sibiu – Arad; in est (spre limita cu Subcarpatii Transilvaniei) si nord (pe Tarnava Mare), magistrala feroviara notata cu 300 – Bucuresti – Brasov – Sighisoara – Medias – Copsa Mica – Cluj Napoca – Oradea; in vest (pe Valea Visei) o cale ferata secundara ce face legatura intre magistralele doi si trei Sibiu – Copsa Mica).

In Agnita se poate ajunge pe drumuri asfaltate din localitatile situate pe arterele de transport mentionate.
Venind dinspre Bucuresti, cea mai apropiata poarta de patrundere spre Agnita o constituie orasul Fagaras. De aici cea mai buna varianta ar fi trecerea prin localitatile Voila – Cincsor – Cincu, drum mai scurt (de circa 39 km) decit cel prin Soars – Rodbav – Cincu (de 45 km).

Din Sibiu, situat pe drumul european E 15 A, pe magistrala feroviara doi, dotat cu aeroport ce face legatura rapida cu capitala tarii, se ajunge in Agnita pe sosea (58 km) ; pana nu demult se ajungea si pe calea ferata ingusta Sibiu-Agnita , care urmareste fidel cursul raului Hartibaciu. Trenul avea in compunere si vagoane de marfa, iar timpul de parcurgere a distantei este destul de mare (2 ore si 30 minute). Totusi, frumusetea peisajului, cele doua defilee ale Hartibaciului (de la Casolt – Mohu si Vard – Benesti), interesul pentru un mijloc de transport mai putin obisnuit incita la calatorii de agrement.

Spre nord, orasul Agnita se leaga de localitatile de pe valea Tarnavei Mari prin sosele, fiind situat la 41 km de Sighisoara si la 37 km de Medias. La kilometrul 27 de la Agnita, din drumul spre Medias, se desprinde o varianta spre Dumbraveni (inca 17 km).

Din Copsa Mica se poate ajunge la Agnita fie prin Medias sau prin Seica Mare (pe Valea Visei), apoi pe soseaua Mihaileni – Metis, asfaltata in totalitate (61 km), fie prin localitatile Valea Viilor – Metis (39 km).