Reveniti pe meleagurile natale pentru a participa la marea întâlnire de la Sibiu, membrii Asociatiei Sasilor Agniteni au organizat un spectacol în orasul ce înconjoara vechea cetate si biserica evanghelica.
Îmbracati în costume populare traditionale, s-au încolonat în fata Casei de Cultura si în ritmuri de mars, interpretate de doua fanfare germane, au defilat pâna la Primarie, salutându-i pe agnitenii care i-au întâmpinat cu aplauze. Orchestra si dansatorii Casei de Cultura din Agnita au însotit parada în ritm de jocuri si strigaturi de pe Valea Hârtibaciului.
În fata primariei alaiul a fost întâmpinat de viceprimarul Costel Murgoci si de consilierii locali cu pâine si sare. Viceprimarul le-a multumit oaspetilor pentru bucuria facuta prin aceasta vizita care confirma relatiile de prietenie ale celor care au trait împreuna pe aceste meleaguri.
Daria Pârvu, o agniteanca ce traieste în Belgia, venita în vacanta le-a pregatit oaspetilor pâinea si sarea si în cuvântarea ei a evocat imaginea profesorilor, a vecinilor si prietenilor sasi care i-au marcat copilaria.
Din partea oaspetilor a vorbit Helga Lutsch, organizatoarea acestui eveniment. Le-a multumit agnitenilor pentru ca au venit în numar mare sa-i vada si pentru bucuria cu care i-au primit, dar si viceprimarul Costel Murgoci si directorului Casei de Cultura, Ioan Sârbu pentru sprijinul acordat la organizarea evenimentului
Apoi cele doua orchestre au creat un moment solemn, cântând imnurile României, Germaniei si Transilvaniei (Siebenburgen).
De la Primarie, alaiul a trecut Hârtibaciul în curtea scolii sasesti, locul cel mai îndragit de agnitenii care si-au petrecut viata de elev în vechea scoala construita de preotul Georg Daniel Teutsch, al carui nume îl poarta.Salile de clasa modernizate i-au impresionat pe fostii elevi, emotionati de întâlnirea cu fostii colegi.
În curtea scolii a avut loc un spectacol care a fost aplaudat de un numar foarte mare de fosti si actuali agniteni.
A cântat grupul vocal dirijat de Marianne Brenner, surorile Erlich din Veseud, solista Casei de Cultura, Ioana Bogdan care a si prezentat spectacolul, a dansat formatia de dansuri germane din Ruja ”Die Rosler Bervagabunden” si au jucat tinerii de la ansamblul ”Cununa” al Casei de Cultura si echipa de dansuri de la Gimnaziul G.D.Teutsch.
Spectacolul a fost dominat de doua fanfare venite din Germania, pentru a participa la evenimentele organizate de comunitatile sasesti.
Orchestra Karpaten-Expres este dirijata de Reinhard Konyen este compusa din instrumentisti proveniti din Transilvania si în afara de muzica traditionala de fanfara are si un repertoriu cu piese moderne; Cha-Cha, Rumba, Jive si numeroase slagare.
Reinhardt Reisner este conducatorul unei orchestre care îi poarta numele si se simte legat de Agnita deoarece mama sa s-a nascut în acest oras. S-a declarat mândru de originea lui si de orasul pe care l-a îndragit de când a poposit aici, în urma cu doi ani. Atunci, vazând biserica cetate, si-a dorit ca orchestra lui sa cânte în turnul cel mare, dorinta pe care si-a împlinit-o cu o zi înainte de actualul spectacol.
Pe lânga numeroase piese muzicale de fanfara, si-a surprins auditoriul cu piese de muzica româneasca cântând Marsul lui Iancu, La Oglinda si Doi ochi negri. si,pentru ca publicul a început sa danseze, orchestra a continuat sa cânte valsuri,tangouri si alte melodii, spectacolul devenind o seara dansanta pâna la lasarea întunericului.