Peste 130 de pensionari din Agnita s-au întâlnit la restaurantul”Gradina de vara” pentru a sarbatori împreuna ”Ziua pensionarului”. Cei prezenti la aceasta întâlnire fac parte din Asociatia Casa Seniorilor si a devenit o traditie ca sa petreaca împreuna ziua dedicata lor.

Ziua de 1 octombrie a fost hotarâta ca Zi Internationala a Persoanelor Vârstnice prin rezolutia  ONU din 14 decembrie 1990, care a fost adoptata si de România si sarbatorita începând cu anul 1991.
În Agnita, aceasta zi a fost sarbatorita începând cu anul 2006 , de organizarea ei ocupându-se primarul orasului. Dupa darea în folosinta a Casei Seniorilor,  în 2008, beneficiarii acestei institutii au înfiintat asociatia cu acelasi nume, prin care se organizeaza foarte multe activitati pentru membrii ei, Ziua Pensionarului fiind una foarte importanta.
Sarbatoarea de la restaurant a început cu o rugaciune si o binecu­vântare rostite de parintele Nicolae Marginean, membru al acestei asociatii.
Ca de fiecare data Comitetul Director a înmânat diplome si premii persoanelor care în acest an au împlinit vârsta de 70 de ani si familiilor care au petrecut 50 de ani împreuna. În mod deosebit au fost felicitate doamnele Avram Paraschiva care a împlinit 80 de ani si Szakacs Emilia pentru frumoasa vârsta de 90 de ani.
Cei sarbatoriti s-au bucurat si de un minunat spectacol folcloric sustinut de solisti si dansatori de la Casa de Cultura ”Ilarion Cocisiu”, pregatiti si condusi de profesorii Doina Parau si Ioan Sârbu. Un buchet de cântece le-a fost oferit de îndragita solista Ioana Bogdan.
Insufletiti de spectacol si de ritmurile muzicii populare, câtiva  tineri pensionari, au raspuns îndemnurilor inimii si s-au prins în joc.
De reusita unei seri frumoase se fac vinovati membrii Comitetului Director: Barbu Ana, Bardas Maria, Cioca Marcela, Naicu Stelian si prese­dintele Efta Dorul.

sursa:I. BÂRSAN
www.tribuna.ro